Jedzenie dla wielu osób jest przyjemnością i nie chcemy nikogo tej przyjemności pozbawiać, ale proponujemy zamianę ilości na jakość i trochę „lżejszy” sposób przyrządzania potraw. Kuchnia dietetyczna, to także inne smaki, więc początki mogą być trudne, bo tęskniących za żółtymi oczkami w zupie rozczarujemy, mamy nadzieję, że pozytywnie …)

Będzie też znacznie mniej soli, cukru i węglowodanów, które w większości odpowiedzialne są za szybki przyrost masy ciała. Powiedzenie „mniej znaczy więcej” jest w naszym cateringu uzasadnione, bo

może jest mniej w gramaturze potraw, ale znacznie więcej błonnika, witamin i mikroelementów niezbędnych do zdrowego funkcjonowania naszego organizmu.

Aby zrekompensować zmniejszone porcje posiłków gwarantujmy, że żadne z dań nie powtórzy się w ciągu tygodnia, czyli proponujemy 25 różnych potraw. W każdym następnym tygodniu staramy się wprowadzać nowości do naszego menu, bo lubimy eksperymentować, czekamy też na inspiracje tych, którzy próbowali już naszej kuchni.